Srbija – Paragvaj 1-0 ☆ Pobeda kombinovanog tima Srbije

Reprezentacija Srbije je u prijateljskoj utakmici , u Kruševcu, pobedila reprezentaciju Paragvaja sa 1 – 0. Gol je postigao Aleksandar Mitrović.

Sastav Srbije: Rajković (od 88. Rockov) – Miletić (od 46. Gobeljić), S. Mitrović, Kolarov (od 66. Milunović), Mladenović (od 66. Rodić) – Maksimović (od 66. Gudelj), Milivojević (od 46. Lukić) – Radonjić, Ljajić, Gaćinović – A. Mitrović.

Sastav Paragvaja: Fernandez – Rohas, Gomez, Alonso, Riveros – Paredes (od 59. Espinoza), Horhe, Viljasanti, Almiron – Sanabrija (od 71. Leskano), Gonzales (od 84. Sančez).

Izjava Nemanje Maksimovića:

Za nas je ovo bila bitna utakmica, iako je prijateljska. Pripremamo se za taj baraž u martu, svaka pobeda je važna. Videli smo gde treba da napredujemo, imali smo dosta grešaka, ali nismo primili gol. Najbitnije je da smo pobedili. Dobra je ideja što smo igrali ovde. Trebalo bi više da igramo po drugim mestima u Srbiji, ne samo u Beogradu, jer i drugi ljudi žele da gledaju reprezentaciju. Oni su nam danas puno pomogli i nadam se da smo ih obradovali ovom pobedom. amo nam je bilo teško i u Ligi nacija, pobedili smo ih samo 1:0. Trava je veštačka, ali mi idemo da pobedimo. Kvalitetniji smo, bitno je da ozbiljno uđemo u utakmicu i da damo sve od sebe.

Izjava Ljubiše Tumbakovića:

Ispunili smo cilj u oktobarskom okupljanju, a to je da pokušamo da napravimo kontinuitet selektiranja igrača, kao i da proverimo neke fudbalere koje do sada nismo videli. Mislim da je ova provera uspela. Uvek je dobro kada se pobedi, mada nismo blistali. Uvek može bolje, ali je dosta igrača iz prvog saziva bilo van ekipe. Ova utakmica je pokazala da na neke igrače. Bilo kakva pobeda pravi prostor da se napravi dobra atmosfera. Kroz celu utakmicu igrali smo na način koji bi trebalo da bude naša prepoznatljivost. U Litvaniji će biti mnogo bolje, moramo tamo da napravimo dobar rezultat, da bismo ostali u takmičarskom tonusu

Ukoliko je potrebno oceniti ovaj meč, bitno je istaći da rezultat nije bio u prvom planu i da je selektor Tumbaković želeo da proveri neke igrače. Fokus je bio na odbrani gde je bilo najviše izmena, pa su priliku dobili Miletić, Gobeljić, Stefan Mitrović i Rodić. Takođe je bitno naglasiti da je način funkcionisanja bekova bio potpuno drugačiji nego ne predhodnim mečevima , tj da smo posle dugo vremena mogli da vidimo izuzetno ofanzivne bekove.

Sledeća utakmica Orlova je protiv Litvanije. Bez obzira što se radi o kvalifikacionom meču verujem da će reprezentacija Srbije ponovo igrati u kombinovanom sastavu.