166. Večiti derbi

Na stadionu Rajko Mitić igra se 166. Večiti derbi između Crvene zvezde i Partizana. Zvezda će pokušati pobedom sa se primakne večitom rivalu na samo 2 boda, dok će Partizan juriti nova 3 boda kako bi odmakao na 8 bodova od crveno-belih i tako gotovo obezbedio titulu Super lige Srbije.

Crvena zvezda se i proteklih par utakmica dosta mučila. Istina , uspevala je da dođe do pobede ali se često dešavalo da pobedu obezbedi tek u finišu meča. Najveći problem je vezni red. Kanga i Sanogo ponekad nemaju ideju kako organizovati napad, a prečesto se dešava da ne mogu kvalitetno izneti loptu na protivnikovu polovinu. Očekuje se da Pavkov svojom visinom skuplja duge lopte i tako reši pitanje kreacije napada.

Sa druge strane brda igra se odličan fudbal. Partizan je u sjajnoj seriji , igraju odlično i bez problema pobeđuju svoje rivale. U dvomeču sa Praškom Spartom su uspeli oba puta da pobede, pa je jasno da im je samopouzdanje na izuzetno visokom nivou. Vezni red fercera savršeno, Zdjelar je jedan od najboljih igrača lige a Jojić i Natho se savršeno nadopunjuju u igri Aleksandra Stanojevića. Rikardo je najbolje strelac i sigurno će biti glavna opasnost po će crveno bele.

Kompletnu analizu pogledajte u videu