Ko je Milan Borjan

Izvor: wikimedia

Milan Borjan, rođen 23. oktobra 1987. godine, je profesionalni golman rođen u Kanadi. On je postao jedan od najprepoznatljivijih i najuspešnijih golmana u srpskom fudbalu. Visok 196 centimetra, Borjan se ističe svojom hrabrošću, reakcijama i odličnom tehnikom, što ga čini izuzetno pouzdanim čuvarom mreže.

Borjan je započeo svoju karijeru u Crvenoj zvezdi 2017. godine, kada je prešao u klub iz Ludogoreca. Od tada je postao nezamenjiv deo tima Crvene zvezde i jedan od ključnih igrača u osvajanju brojnih titula. Sa Crvenom zvezdom je osvojio 6 uzastopna šampionska naslova u domaćem prvenstvu, tri Kupa Srbije i deo nemerljiv doprinos u evropskim takmičenjima. Borjan je postao omiljen među navijačima zbog svoje hrabrosti, smirenosti i sjajnih odbrana koje je pružao tokom utakmica.

Kada je reč o statistici, Milan Borjan je ostvario impresivne rezultate kao golman Crvene zvezde. On je odigrao 275 utakmica u domaćim takmičenjima i međunarodnim nadmetanjima, primio je 198 golova i 134 puta sačuvao svoju mrežu. Sa svojim odbranama, često je pomogao ekipi da ostvari pobede i sačuva svoju mrežu netaknutom. Njegova hrabrost, agilnost i odlična reakcija su mu omogućili da postigne mnogo važnih intervencija i odbrani nekoliko penala.

Milan Borjan je ne samo izuzetan golman, već i vođa na terenu. Njegovo iskustvo i komunikacija s odbranom su od ključne važnosti za uspeh tima. Sa svojim prisustvom i odlučnošću, on je postao inspiracija za ostale igrače u Crvenoj zvezdi. Milan Borjan će ostati upamćen kao jedan od najboljih golmana u istoriji kluba i kao neko ko je pružao izuzetne nastupe u dresu Crvene zvezde.