…a mogli su još igrati

Koliko traju karijere fudbalera, pitanje je bez odgovora. Dok neki igraju do četrdesete godine, drugi su primorani da se od fudbala oproste pre vremena. Predstavljamo vam listu TOP 10 igrača čija je vrednost bila najveća u momentu završetka karijere.

Veliki Zinedin Zidan je karijeru završio u 34.godini života, igrajući za Francusku na svetskom prvenstvu. Na žalost, utakmicu je završio crvenim kartonom, ali to nije pokvario utisak jedne blistave karijere. Ako se sećamo njegovih igara jasno je da je mogao igrati bar još 2 sezone. U tom momentu Zizuova vrednost je iznosila 12,5miliona eura.

Slede dve vedete Bajerna, Filip Lam i Vili Sanjol. Lam završava karijeru u 33.godini , vrednost 11miliona eura, a Sanjol u 31.godini i 9,5miliona evropskih novčanica. Sigurno je da su fizički mogli izdržati još nekoliko sezona, ali je prezasićenost učinila svoje.

Pavel Nedved završava karijeru u 36.godini i prvi je sa ove liste koje je „opravdano“ završio karijeru. Sjajne partije u poznim godinama su držale njegovu cenu na 9 miliona eura.

Za razliku od Medvede, Din Ešton nije imao sreće da dočeka pozne igračke dane. Zbog hronične povrede članka karijeru je završio sa 26 godina. U tom momentu njegova vrednost je iznosila 8.5 milina.

Slede Martin Larsen (8 miliona) i Rajan Mejson (7 miliona). Larsen (31) je kao razlog prevremenog penzionisanja naveo želja da vreme provodi sa porodicom, dok je Mejson (27) zaradio tešku povrede glave u utakmici protiv Čelsija. Povreda je bila jača od želje za fudbalom pa je Rajan obučio da se povuče iz fudbala.

8. mesto drži Luis Figo. Sjajni Portugalac , koji je igrao i za Real Madrid i za Barselonu, karijeru je završio u 36. godini života igrajući za Inter. Mogao je odigrati još sezonu ili dve, ali je ipak odlučio da se povuče sa velike scene. Vrednost 7 milion evra.

Na kraju liste se nalaze Din Ričards (30) i Alvaro Dominges (27). Oba igrača su karijere završili nakon teških povreda. Vrednost im je ostala na 7 , odnosno 6 miliona evra.

U budućnosti će se lista menjati samo lošim vestima. Danas fudbaleri jure novac, pa karijere završavaju u Kini, Kataru, Americi, i igraju do poslednjeg atoma snage.