Čelsi bez novih igrača u naredna dva transfer perioda

Nakon 3 godine istrage FIFA je donela presudu : Čelsi bez prava na transfere u naredna dva transfer perioda. Plavci imaju 3 dana prava na žalbu, ali ako je suditi prema prethodno izrečenim presudama drugim klubovima, šanse da se nešto bitnije promeni nema.

Ekipa iz Londona je u prethodnom periodu napravila više propusta i potpisivala profesionalne ugovore sa maloletnim licima. Glavni problem predstavlja ugovor mladog Bernarda Traorea. Pored zabrane dovođenja igrača, dodata je novčana kazna od 460,000£ , kao i kazna za FA organizaciju od 390,000£.

Da će FIFA presuditi na štetu plavaca, moglo se naslutiti još januara, kada su na prepad doveli mladog Kristijana Pulišića iz Borusije Dortmund. Uticaj ove kazne može biti ogroman obzirom da je tim Čelsija pun rupa. Na proleće će ekipu napustiti Gonzalo Iguain, Mateo Kovačić koji su na pozajmici do kraja sezone,a neizvestan je ostanak Edena Azara, Garija Kejhila i Hadsona Odoija. Ukoliko ostanu bez petorice igrača, postavlja se pitanje da li Čelsi može ostati u društvo velike šestorke.

Takoreći, na pripremama za novu sezonu bi se pojavilo 19 igrača i golmani. Čelsi ima veliki broj dobrih igrača na pozajmicama u drugim klubovima, tako da bi oni morali popuniti ostatak tima. Možda na kraju sve ispadne dobro, obzirom da se u klub vraćaju Baba Rahman, Tomas Kalas, Kurt Zuma, Mario Pašalić, Timeu Bakajoko, Paizon,Čarli Musonda, Kenedi, Bačuaji, Morata, Mozes i Abraham.

Kakav nas Čelsi očekuje u narednoj sezoni ostaje velika nepoznanica.