Crvena Zvezda – Partizan, golovi, postave, tok meča, statistika

Završen je 160. večiti derbi. Detalje možete videti u nastavku.

Postave

Prvo poluvreme

Lagano prvo poluvreme. Crvena zvezda je bolje otvorila meč, odmah stvorila priliku , ali je Stojković odbranio. Imala je Zvezda inicijativu do 25-30 minuta, kada je Partizan počeo da pritiska. Gomeš je konstantno dobijao loše lopte, okrenut leđima ka golu, pa su štoperi imali lak posao, da uz malo više grubosti zaustave napadača. Zvezda je izgubila sredinu pa je Partizan bio sve bliži golu, ali bez ozbiljnije šanse. Par šuteva sa obe strane , ali bez opasnosti po golmane. U 39′ Gomeš se napokon okrenuo golu sa loptom, zalomio Babića, koji morao da ga obori i dobije zuti karton. Na žalost navijača Partizana , ništa se nije desilo nakon slobodnog udarca. U 46′ crveni Stojković je dobro prošao po strani, oboren je na ivici kaznenog prostora, ali je Ivanić loše šutirao. Dosta slabo prvo poluvreme!

Drugo poluvreme

Partizan je krenuo sa visokim presingom. Velika bitka na sredini, Ivanić i Pavlović neprimetni.u 53′ se otvorila kontra Zvezde ali je Šćekič odlično startovao i dobio pametan žuti karton. Partizan bezuspešno traži Gomeša , ali ga Babić i Milunović ne štede. Zvezda slabo koristi Pavlova prilikom započinjanja napada. 59′ odličan pas za Ivanića, centaršut po zemlji ka Bemu, i Urošević pravi penal. Povukao je Bena za dres i sprečio siguran gol. Penal i goool!

Smušena igra na obe strane, bez zanimljivosti. Tošić izlazi i ulazi Đorđe Jovanović u 67′. 70′ i 73′ Milojević pravi izmene, Causić i Vukanović ukaže u igri umesto Bena i Jovičića. 76′ centaršut sa sredine, lopta prolazi kroz ceo teren, dolazi do Ivanovića ali šut završava preko gola. 69′ ulazi Saša Ilić i igra svoj 32. derbi. Sva čast majstore!!! 80′ isti napada kao u kod prvog gola, Ivanić prolazi po levom boku, centaršut po zemlji, Urošević kasni , Vukanović natrcava na loptu i postiže drugi goool!

Odlicna prilika za Ivanića u 82′, dobra akcija ali promašaj sa 14 metara. 89′ penal za Partizan, prolaz po desnoj strani, pas u šesnaest, Marin ruši Zdjelara. Gomeš šutira penal i Gooool!!!

94′ crveni karton za Pavlovića i to je to.

Zvezda zasluženo do pobede.