Egoistični i arogantni Perez

Prvi pokušaj da se najbogatiji odvoje od gologuze sirotinje je propao. Na čelu tog revolucionarnog pokreta je bio jedan čovek, vrlo dobro poznat fudbalskoj javnosti. Čovek jasnih namera i sklonosti.

Davnih dana , taj isti gospodin je kreirao Galaktikose! Tim Real Madrida sačinjen od najboljih i najskupljih igrača! To je bila prava revolucija. Gledati Zidana, Bekama, Figa…na jednom mestu bilo je fantastično.

Međutim, da li je to bio nepobediv tim? Da li su sa pola gasa osvajali trofeje? Pa nisu! Istina , bili su dobro, uzimali trofeje, ali se ne može reći da su dominirali evropskim fudbalom. Usudiću se da kažem da je bilo dominantnijih timova u istoriji evropskog fudbala.

Sa druge strane , Perez je skroz promenio fudbal. Više puta je probija granice visine transfera , i zajedno sa Abramičem kreirao moderan fudbal: potroši svaki evro koji imaš, pa čak i onaj koji još uvek nisi zaradio!

E ovo drugo je problem. Perez ne može da se takmiči sa šeicima američkim biznismenima i istočnjačkim prinčevima , pa je odlučio da zagospodari njima. On ne može da gurne ruku u džep bez dna , ne može da dovodi koga god poželi , pa je Evropska super liga to trebala da promeni.

I za kraj da prokomentarišem njegovu izjavu: bez Evropske super lige neće biti Mbapea i Halanda. Sramota! Pa gospodine Florentino , šta vi hoćete? Pa nije Real Madrid bogom dan klub. Možda jeste kraljevski, ali u Španskim okvirima! Meni ne znači ništa, čak ga i ne volim. I ako ne znaš da praviš igrače onda ni ne treba da se boriš za „ušatog“.

E sad, možda bi mogli da napišemo peticiju, tj da čika Perez na početku sezone odabere 11 igrača koje želi, pa da mi ostali , koji volimo fudbal zbog igre i zabava , a ne zbog reklama i prodaje, možemo lepo da uživamo.

Florentino Perez marš iz fudbala, idi u Apple!