Engleska – Srbija na EURO 2024

Za celu Srbiju Evropsko prvenstvo u fudbalu startuje 16. jula kada će naš nacionalni tim odigrati svoju prvu utakmicu na turniru protiv reprezentacije Engleske. Utakmica se igra na Veltens Areni u Gelzengirlhenu od 21:00 h.

Engleska reprezentacija slovi za glavnog favorita za osvajanje Evropskog šampionata pa je ovo za nas apsolutno najteža utakmica u grupnoj fazi Eura 2024. I dok mnogi očekuju veliki broj golova u našoj mreži Engleska je i te kako ranjiva ekipa, kvalitetna ali opet ranjiva.

Ako se pogledaju njeni igrači možemo zaključiti da se definitivno radi o verovatno najkvalitetnijoj reprezentaciji na turirmu. Dovoljno je samo pomenuti imena kao što su Kejn, Bellingem, Foden, Gordon, Rice, Aleksandar Arnold i drugi pa da shvatimo da sa ovom Engleskom nema šale.

Međutim veliki broj fudbalera je iza sebe imao veoma napornu sezonu pa je dobar deo njih ili povređeno ili van forme. Zadnja linija sa golmanom Pikfordom svakako je najslabiji deo ove reprezentacije. U koliko uspemo da zatvorimo naše bokove i da uspešno prebacimo loptu na njihovu polovinu možemo stvoriti šanse koje nam mogu doneti pozitivan rezultat.

Detaljnu analizu engleske reprezentacije možete pogledati u videu ispod