Da li je Vlahović svetska klasa

Dušan Vlahović je trenutno naš najaktuelniji fudbaler! Prelaskom u Juventus privukao je gomilu reflektora na sebe , tako da trenutno ne postoji fudbalski novinar koji ne prati njegovu karijeru. Glavno pitanje za sve nas, a vi mi redovno pišete, glasi: da li je Duci svetska klasa fudbalera!?

Odgovor na ovo pitanje je trenutno nemoguće dati. Dušan je igrama u Fiorentini i fudbalskoj reprezentaciji Srbije pokazao da nesumnjivo ima neverovatan talenat i potencijal. To otprilike znači da je tehnički i fizički odličan! Jak je i pokretljiv, igra i nogom i glavom, šut, dribling , fudbalska inteligencija, ma skoro sve… To nam govori da je igrač Evropske klase, što je potvrdio golovima.

Međutim, kada se postavlja pitanje da li je Svetska klasa igrača moramo ubaciti još jednu komponentu, a ona nije fudbalska i nije lako merljiva. U pitanju je psihološka stabilnost igrača! Da neko ne pomisli da podcenjujem učinak u Fiorentini , ali „lako“ je igrati na visokom nivou u klubu koji nema jasno definisan pritisak rezultata!

Vlahović je trenutno u klubu gde ga niko neće pitati koliko je golova dao, da li je igrač utakmice, koliko ima uspešnih driblinga… Ovde se sve meri jednom valutom , a to su trofeji! Da li si klubu svojim golom doneo titulu Lige šampiona? Koliki je tvoj učinak u osvajanju Skudeta? Setimo se Ronalda, najbolji strelac tima svake godine , ali je klub napustio sa etiketom neuspeha!

I tu se stvar lomi! Duci je krenuo odlično , postigao gol već posle 13 minuta igre. Ali kada krenu kola nizbrdo, krenu porazi, loša forma kluba, kad dođe eliminaciona faza Lige šampiona, polufinale , finale. Tada se dokazuje svetska klasa. Tada pokazuješ svoj karakter i tada dokazuješ da li si svetska klasa ili ne.

Da li će Dušan Vlahović postati svetska klasa zavisiće od učinka ekipa za koje bude igrao! Da li on ima kvaliteta da postane Svetska klasa fudbalera: da, svakako ima!

Puno sreće Duci u nastavku karijere!