Ko je Aleksandar Dragović ?

Aleksandar Dragović je fudbaler koji igra za Crvenu zvezdu i Reprezentaciju Austrije. Rođen 6. marta 1991. godine u Beču, Dragović je postao ključni član austrijske reprezentacije od svog debija 2011. godine. On je često bio stub odbrane Austrije, svojom snagom, brzinom i odličnim pozicioniranjem.

Izvor: wikimedia

Dragović je odigrao mnogo mečeva za Austriju na međunarodnoj sceni, uključujući i nastup na Evropskom prvenstvu 2016. godine. Njegovo učešće u reprezentaciji Austrije svedoči o njegovoj izuzetnoj igračkoj sposobnosti i predstavlja ponos za crveno-belu naciju.

Kada je u pitanju klupska karijera, Dragović je ostvario značajan uspeh. Nakon igranja u mlađim kategorijama bečkog bežanije, postao je član prve ekipe Austrije Beč 2009. godine. Tokom svoje vremena u Austriji Beč, Dragović je brzo postao ključni igrač tima i impresionirao je sa svojim defanzivnim sposobnostima.

Izvor: wikimedia

Njegova izvanredna igra privukla je pažnju mnogih evropskih klubova, a 2011. godine prešao je u ukrajinski Dinamo Kijev. Tamo je nastavio svoj uspon, postao lider odbrane i pomogao Dinamu da osvoji nekoliko titula. Zatim je igrao za velike evropske klubove poput Bajer Leverkuzena i Lestera, pre nego što se 2021. godine došao u Srbiju i pridružio se Crvenoj zvezdi.

Od dolaska u Crvenu zvezdu, Dragović je brzo postao ključni igrač i nezamenljiv deo tima. Svojim iskustvom i veštinama doprinosi stabilnosti odbrane tima i pomaže u ostvarivanju uspeha. Njegova sposobnost da čita igru, precizno interveniše i distribuira loptu čini ga ne samo odličnim defanzivcem, već i važnim članom tima u izgradnji napada.

Dragović je postao omiljen među navijačima Crvene zvezde zbog svoje posvećenosti i strasti na terenu. Njegov doprinos klubu je neosporan, a njegova prisutnost na terenu donosi sigurnost i samopouzdanje celoj ekipi.

Kako stvari stoje , ovo je Dragoviću poslednja sezona u Srbiji. On ima želju da se oproba u Seriji A i da zaigra u u Italiji. Da li će se to i dogoditi ostaje da saznamo.