Nastavlja se odliv srpske dece

Svake sezone svedoci smo transfera gde srpski perspektivni fudbaleri odlaze u inostrane klubove za smešan novac. I dok se klubovi takmiče u optužbama jedni protiv drugih, ko je više dece upropastio, niko ne pokušava da reši ovaj problem. Tek po neki igrač zasija i proda se za realan novac, što da za pravo njegovom klubu da se hvali kako odlično radi sa mladim igračima.

Ove zime se nastavlja isti trend. Mladi Zlatan Šehović napušta Partizan kao slobodan igrač, a klub će „zaraditi“ 10% od sledećeg transfera. Realno – KATASTROFA, momak koji ima 19 godina i vredi oko 600k eura odlazi bez obeštećenja. Da zlo bude veće, SportKlub objavljuje ovaj transfer kao da je Zlatan prodat za 5 miliona eura. Čak se i prenosi njegova izjava gde se on zahvaljuje Partizanu, svojoj drugoj kući. Da ne bude zabune , ne želim da krivim momka koji jednostavno traga za uspehom i koristi priliku koja mu se ukazala.

Sva krivica ide na račun Partizana. I da opet ne bude zabune, ne želim da optužim jedan klub, već celu ligu. Sve i jedan klub, svakog pojedinca, predsednika kluba, sportskog direktora pa i ekonoma! Zaista mi deluje da nikog nije briga za budućnost fudbala i da niko nema nameru da sagleda širu sliku!

Ovaj trend će se nastaviti pa ćemo ponavljati slučajeve Svetozara Markovića, Đorđa Jovanovića, odnosno Luke Adžića i Alekse Terzića, a slaviti tek po nekog Strahinju Pavlovića i Nemanju Radonića.