Partizan čuva igrače

Partizan proživljava turbolentne trenutke! Ali da budemo iskreni, u Partizanu je turbolentno već nekoliko godina. Taman kad smo pomislili da sa Savom mogu napasti titulu dogodio se razlaz.

I onda opet ispočetka, i opet na brzaka. Stigao je Stanojević , brze-bolje dovedeno je 4 igrača i nakon par mečeva uigravanja došli su rezultati. Partizan je u opasnoj seriji ,međutim gomila problema dolazi na rešavanje.

Pričao je Stanojević da Suma i Markec nisu na nivou. Istinu momci igraju ok, ali nedostaje konstanta. Kada si Markec koji je igrao u Liverpulu i kada si najskuplje pojačanje kluba moraš svaku utakmicu biti na nivou , i tu se slažem sa trenerom crno belih. Vedete Partizana će u drugom delu sezone morati da pokažu svoj pun potencijal ukoliko žele da ostanu u klubu.

Drugi i možda izazovniji problem je zadržati momke kojima ističu ugovori na kraju sezone. Zdjelar i Šćekić su pokazali da su sjajan tandem. Snažni i pokretljivi igrači koji drže čvrstinu u igri Partizana. Šćekić je blizu potpisivanja ugovora i verovatno će naći zajednički jezik sa upravom. Zdjelar je nešto zahtevniji. Novopečeni reprezentativac naše zemlje je ,po meni , najbitniji igrač Parnog valjka. Kapiten je prva linija odbrane, prvi pas u napadu i svakako lider ove generacije. Sigurno ima druge opcije i biće ga teže zadržati. Ukoliko se odluci za promenu sredine teško će Partizan pronaći zamenu za njega.

Zato je od velike važnosti da uprava pokaže visoke ambicije kako bi dali jasan razlog da Zdjelar i sledeće sezone nosi crno beli dres. Kada kažem ambicije , ne mislim da mu ispričaju predivni priču za laku noć, već da jasnim potezima , tj ozbiljnim pojačanjima pokažu da mogu da ugroze komšije u sledećoj sezoni. Verujem da je to ono što može da napravi prevagu u odnosu na novac koji mogu ponuditi bogatiji klubovi.

I za kraj POJAČANJA. Partizanu treba i kvalitet i kvantitet. Sa ovim brojem igrača teško se može zadržati kontinuitet u drugom delu sezone. Puno je utakmica pa će dužina klupe biti bitnija od suvog kvaliteta prvih 11! Treba Partizanu još jedan Asano ili/i Natho, a sada je pravi momenat. Ukoliko bi sada stiglo kapitalno pojačanje , taj igrač bi bio spreman za početak sledeće sezone , odnosno za kvalifikacije za Evropu.

Puno je izazova pred upravu Partizana , sada je pravi momenat da se pokažu u pravom svetlu. Ukoliko žele da budu takmaci za titulu i žele evropske utakmice moraće da odreše kesu.