Srbija juri na EURO 2024

Fudbalska reprezentacija Srbije je u prve 2 utakmice u kvalifikacijama za EURO 2024 osvojila 6 bodova. Ovo je prvi put od kvalifikacija za EURO 2000 da smo startovali sa maksimalnim učinkom.

U prvom meču smo,dosta lako, pobedili Litvaniju sa 2:0 na našem terenu. Imali smo priliku da postignemo još golova, ali je izostala realizacija. Obzirom da je to bio prvi meč i da su noge bile teške , treba biti zadovoljan.

U drugom meču ponovo pobeda od 2:0. Međutim , mnogo teža nego u prvom kolu. Crnogorci su bili dobro organizovani, pokretljivi , lako su se transformisali iz odbrane u napada i lako nas ugrožavali iz kontranapada. Utisak je da su u prvom i pogotovo početkom drugog poluvremena bili bliži golu, i ako smo mi imali znatno više loptu u nogama.

Srbija je delovala sporo, sa dosta grešaka u pašu. U par navrata je Vanja Milinković Savić spasavao naš tima. Kako je utakmica odmicala , protivnik je gubio snagu pa smo imali sve više prostora u napadu. Dušan Vlahović je iskoristio dobar centaršut Mladenovića i doneo prednost Srbiji. Pred kraj meča pogodio je još jednom i tako doneo Srbiji 6 bodova.

Detaljnu analizu utakmice pogledajte na videu