Transferi u Super ligi Srbije do 11. februara

Zašto u Srbiji transfer period traje do 11.2. kada sve ostale lige zatvaraju pijacu 31.01. ? Pa baš zato!

Verovatno će dosta vas reći: mi uvek moramo nešto da izmišljamo! Da, u pravu ste, međutim ovog puta je to opravdano. Ovo pravilo nije došlo iz nečijeg hira nego iz čiste potrebe.

Zamislite situaciju , srpski igrač u odličnim godinama , nema klub ili je na transfer listi , traži nov klub. Ima više ponuda a jedna od njih dolazi od strane kluba iz Super lige Srbije. On se dvoumi , da li da prihvati domaći klub ili da za više novca ode u strani klub.

E sad,ukoliko domaći klub zaista želi tog igrača mora podebljati platu i ponuditi više od stranog kluba, kako bi sebi obezbedio pojačanje. Međutim , to je retko izvodljivo, obzirom da je veliki broj stranih klubova finansijski jači od naših. Reklo bi se mat pozicija.

Ovde se priča zahuktava. Da naša pijaca traje do 31.01. naš klub bi morao da čeka kraj prelaznog roka i da se nada da će se igrač odlučiti za njih. U čekanju klub može ostati bez pojačanja jer dok je čekao odgovor nije imao vremena da spremi adekvatnu zamenu. Takoreći, nije imao vremena za B opciju.

Na sreću pijaca u Super ligi Srbije traje do 11.02. pa klubovi imaju luksuz da čekaju velika pojačanja do poslednjeg minuta prelaznog roka (31.01.) A ukoliko ostanu kratkih rukava ostaje im još 11 dana kako bi doveli zamenu. Veoma jednostavno, zar ne!?