Vidić VS Džajić

Dan D, sudbonosna skupština, trenutak istine, nazovite to kako hoćete. 14. marta će se održati izborna skupština gde će delegati Srpskog fudbala izabrati novog predsednika Fudbalskog saveza Srbije. Knjiga je spala na dva slova. Nakon dosta nagađanja glavni kandidati su Nemanja Vidić i Dragan Džajić.

Neko bi rekao: „SJAJANO, dve legende, ikone našeg fudbala. Pa mi ovde ne možemo izgubiti! Ko god da pobedi biće dobro“. Međutim, nije baš tako.

izvor: Wikimedia

Nemanja Vidić je nakon dosta godina školovanja odlučio da menja srpski fudbal. UEFA i FIFA licence, seminari i studije govore u prilog Vidićevoj kandidaturi. Takođe treba napomenuti da je Nemanja završio školu visokog menadžmenta. Ako se tome dodat požrtvovanost tokom karijere, karakter i nedvosmislena želja za boljim fudbalom u Srbiji, Nemanja Vidić se čini kao idealan kandidat za predsednika FSS-a.

izvor: Wikimedia

A sa druge strane još jedna svetska legenda. Ne treba da trošim reči na gospodina Dragana Džajića! Ali ovde imamo jedan problem. Gospodin Džajić se trenutno nalazi u 77. godini života. Uz svo dužno poštovanje, pitanje je koliko je sposoban u ovim godinama da se uhvati u koštac sa problemima našeg fudbala? A ako se zagrebe površina, dobijamo utisak da bi Džaja bio samo marioneta oko koje bi se gradio tim ljudi koji bi zaista vodili naš savez.

Da ne dužim, detaljnu analizu predsedničke trke pogledajte na videu: