Zašto je Super liga Srbije bolja od premijer lige

Pera i Đura , nakon četvrtog piva , sede pod šljivom rankom i razglabaju…

Znaš ti bre Pero da je Premijer Liga najbolja na svetu!? – reče Đura – tu ti igraju sve sami reprezentativci , svi klubovi vrede stotine miliona.

Ma daj šta pričaš Đuro- veli mu Pera- Naša liga ti je mnogo bolja!

Ti si Pero skroz poludeo, ovde ti je Pep, Murinjo , Klop, pa onda Salah, Aguero, Kejn. Sve sami svetski fudbaleri. Znaš ti Perice moj da ti je tamo derbi začelja pred punim stadionom!

A gde ti to gledaš Đuro- upita ga Pera gledajući ga ispod oka.

Pa na televizoru.  Gde bi drugo!- Đura se već počeo nervirati.

E sad da ti ja reknem, sediš u fotelji , gledaš tamo neke ljude, niti ih vidiš , ne’moš ih omirisati, ma ništa. Kao kad gledaš „Gresi njenog orla“.

Nek’ da ti ja kazivam zašto je naša liga najbolja. Ja ti uzmem moga sina Miću podruku, kupim ti semenku i suncokreta , ponesemo po karton i pravac stadion. Kad tamo sve naši ljudi,okupili se da bodre svoje, da navijaju. Sednemo ti mi na kartone, povadimo pljuckalice i čekamo zvižduk. Izlaze tamo neki iz prestonice kad evo ti i naših majkana. Ne znaš koji je lepši od kojeg.

Svirnu ti sudija početak a komšija Mitar ga odmah opsova. Uvredi ga kao da mu je ukrao 2 ara zemlje. Biju li se ovi naši sa prestoničarima, jesu oni bolji ali se naši ne daju tako lako. Skačemo , navijamo , šta sve Mitar reče sudija , da te Bog skloni i sačuva.

A moj ti Mića ustaje, trči do ograde, sav se usprcao. Voli ti on taj fudbal više nego školu. Zna ti on sve te prestoničare, kaže da igraju neku Evropu , da je dosta njih u državnom timu.

Drugo poluvreme počelo, a prsti bole od ljuštenje , grlo suvo od vike dok noge jedva osećam. Naskakali smo se. Na kraju bez golova. Slavi ceo stadion , kako su samo ovi naši igrali, kao Romario i Bebeto u slavnim danima. A ovi naši nazad kao Barezi i Kostakurta.

Idemo kući a moj Mića šuta loptu i lipti od sreće. Došli kući a Slavica spremila pivo i sarmu.

Eh moj komšija Đuro, svaka čast tvojim Sklopovima i Pepcima, ali ne dam ja moju ligu, ne dam ja mojih 3 sata na stadionu ni za kakav svetski nivo…

Lepota je u oku posmatrača…