Zizu se vratio, šta nas očekuje na leto?

Da se Zinedin Zidan vratio u Real Madrid svi znamo. Ali šta nas očekuje na leto, prava je enigma. Florentino Perez je obećao 300 miliona evra za pojačanja , ali je pitanje šta se može uraditi sa tim novcem.

Gotovo je izvesno da će Geret Bejl napustiti klub, a Luka Modrić je pod znakom pitanja. Ostaje pitanje da li će se odmah krenuti u renoviranje tima, ili će se odlučiti za sistem korak po korak. Ukoliko se napravi rez i krene u podmlađivanje ekipe, pod zankom pitanja je ostanak Benzeme i Krosa, o kojima se već neko vreme priča. Benzema je vise puta kritikovan da ne daje dovoljno golova, dok se u pitanje dovodi Krosova motivacija i zalaganje. U nekim ekstremnim kombinacijama klub bi mogli napustiti i Marselo i Ramos, ali je malo verovatno da će se to dogoditi.

Akcenat će definitivno biti na napadu. Gotovo da ni jedan igrač nije stabilan i u dobroj formi. Asensio nikako da sazri i preuzme odgovornost, Vinisijus ima samo 18 godina, Lukas Vaskez je bekap rešenje, Mariano Diaz još uvek ne pokazuje kvalitet, a Benzema i Bejl su daleko od očekivane forme. Jasno je da nedostaju bar dva igrača vrhunske klase.

Real će sigurno uraditi sve da dovede Edena Azara iz Čelsija. Njemu preostaje još godina ugovora, pa je jasno da će Čelsi pokušati da zaradi bar nešto novca. Problem oko dolaska može da napravi zabrana transfera za londonsku ekipu, koja možda odluči da rizikuje i zadrži sjajnog Belgijanca. Bez obzira na ishod žalbe Plavaca, verujem da će Azar sledeće sezone nositi kraljevski dres.

Trenutno je malo dostupnih TOP igrača. Real bi mogao da pokuša da dovede Harija Kejna ili Paula Dibalu. I jadan i drugi igrač su čvrsto vezani za svoje klubove, pa je jasno da bi za njihovo dovođenje trebalo izdvojiti dosta novca. Pored novca Real bi morao da obezbedi bar 2-3 nova igrača i da predstavi dugogodišnji plan, jer bi motiv dolaska morao da bude težnja ka osvajanju Lige šampiona. Mauro Ikardi je ponovo dostupan, ali sam siguran da Zidan ne želi u klubu igrača koji dolazi u paketu sa svojom suprugom.

Druga opcija je da se dovedu perspektivni igrači iz „manjih“ klubova. Na levom krilu Real Sosjedada igra sjajni Mikel Oirzabal. Momak ima 21 godinu a vrednost mu je 40 milion eura. Hakim Zijeh (25) i David Nereš (22) igraju fantastično u Ajaxu, i mogu biti veoma interesantni Madriđanima. Hirving Lozano je za ekipu PSV-a postigao 18 golova u ovoj sezoni. Sjajni Meksikanac ima 23 godine i igra na poziciji desnog napadača. Real već par sezona radi na dovođenju mladih igrača , pa je za očekivati da nastavi u tom ritmu.

Florentino Perez sigurno prati tržište igrača kojima ističu ugovori na kraju sezone. Ukoliko dobro ispregovara, za malo novca, može da dovede Andrea Ereru, Adrien Rabioa, Maria Balotelija, kojima ističu ugovori na kraju sezone.

Sigurno je da Real Madrid neće biti konkurentan sledeće sezone, koga kod da dovede. Ključ leži u balansu, treba dovesti TOP igrača, ali treba misliti i o budućnosti. Čeka se kraj sezona pa će sve biti mnogo jasnije.