Crvena zvezda i Partizan u Evropi

10. marta Crvena zvezda gostuje u Glazgovu i od 21h igra svoj meč protiv Rendžersa. Tim Dejana Stankovića će pokušati da izbori pozitivan rezultat pred revanš meč u Beogradu. Crvena zvezda je u odličnoj formi i nakon 166. Večitog derbija igra sjajno. Katai, Ivanić i Ohi su u sjajnoj formi i jasno je da će biti velika opasnost za tim Đovanija van Bronhirsta.

Sa druge strane , desni bek Tevernie je glavno oružje Rendžersa. Sjajni bek igra veoma ofanzivno i kreator je čak 12 golova svoje ekipe u ovoj sezoni. U napadu je odlični Kolumbijac Morelos a treba još izdvojiti Ariba koji deluje kao ofanzivni vezista. Glavna nepoznanica u timu iz Glazgova je zašto iskusni Aron Remzi sedi na klupi? Iskusni vezista je stigao iz Juventusa na pozajmicu ali ne dobija priliku u prvom timu.

Partizan će na svom stadionu dočekati holandski Fejnord. Ekipa Aleksandra Stanojevića je nakon poraza od Crvene zvezde u blagom padu forme , a najveći hendikep je suspenzija Rikarda , koji će propustiti ovaj meč. Glavno pitanje glasi, da li će Partizan pokušati visinom da napadne Fejnord , odnosno da Milovanović dobije priliku u prvih jedanaest ili će Stanojević pokušati sa Markovićem u špicu da se fokusira na kontre.

Od Fejnorda treba očekivati brzu igru,sa dosta ubacivanja iz drugog plana. Kokču je igrač oko koga se vrti dosta napada a glavna uzdanica u napadu će biti Brajan Linsen. Njihov glavni igrač Gus Til neće biti u postavi jer odrađuje suspenziju. Bokovi su izuzetno bitno u igri trenera Arnea Slota pa će pretnju po krilima predstavljati Dzahnabaš i Sisntera.