Da li je Romina budućnost svetla?

Svedoci smo raznih strategija u stvaranju timova širom Evrope. Čini se da polako izlazi iz mode model zvani Čelsi , kada bogati vlasnik troši stotine miliona kako bi stvori tim pun zvezda. Ulaganje u mlade fudbalere opet postaje aktuelno obzirom da je tržište potpuno poludelo i da za prosečnog igrača treba izdvojiti oko 40 miliona eura.

Roma je napravila odličan potez kada je u svoje redove dovela popularnog Monćija , specijlistu za dovođenje igrača. Monći je doveo nekoliko kvalitetnih i iskusnih igrača kako bi Roma zadržala kvalitet, ali je akcenat ipak ostao na stvaranju mladih igrača.

Trenutno se u prvom timu Rome nalaze zaista pravi biseri, mladi igrači koji će žariti i paliti stadione Evrope u narednom periodu. Iz Holandije je doveden Rik Kardorp(24) , desni bek čija je trenutna vrednost 7.5 miliona eura. Golman Daniel Fusato (21) bi trebao da bude zamena za Alisona.

Vezni red puca od talenta. Lorenco Pelegrini(22) plaćen 10m trenutna vrednost 35m. Nikolo Zaniolo(19) strelac dva gola u Ligi šampiona, trenutna vrednost 10m, momak koji je ponikao u Romi. Rame uz Zaniola su Ante Ćorić (21) jedan od najtalentovanijih Hrvatskih fudbalera i Čengiz Under (21) , mladi Turčin koji je još prošle godine pokazao svoj potencijal, vrednost 35m.

Edin Džeko ima ozbiljan zadatak da na pravi put izvede Džastina Klajverta (19) ,sina legende Patrika , čija trenutna vrednost prelazi 22 miliona eura. Nešto stariji i ofanzivniji je Čeh Patrik Šik (23) , 15m, koji već par godina igra uspešno u Seriji A.

Uzmite u obzir da je ovo prvi tim Rome i da se u mlađim selekcijama nalazi još nekoliko veoma kvalitetnih igrača. Roma je prošle sezone uspela da stigne do polufinala Lige šampiona, a uz ove mlade igrače treba očekivati da se u budućnosti uključe u borbu za Skudeto kao i evropske titule.