Debakl srpskog fudbala

Iza nas je dan za zaborav. Oba naša predstavnika su izgubila sa po 3 gola razlike i znatno sebi smanjili šansu da se nađu u narednoj fazi evropskih takmičenja.

Partizan je na svom stadionu doživeo potpuni debakl izgubivši od Fejenorda sa 2:5. Crno beli su veći deo meča bili potpuno izgubljeni , pretrčani i taktički nadigrani od holandskog predstavnika. Povreda Natha u 15 minuti je dosta uticala na meč , ali treba biti iskren i reći da je Partizan dostigao svoj maksimum. Osmina Liga konferencija uošte nije nizak nivo i treba ovu sezonu oceniti kao uspešnu.

Crvena zvezda je dobro startovala u Glazgovu ali je na kraju ubedljivo poražena od Rendžersa sa 3:0. Dobro je krenula ekipa Dejana Stankovića ali je Var 3 puta bio protiv crveno belih. Dva gola su poništena zbog ofsajda dok je protivnik dobio penal upravo nakon intervencije „sudija iz sobe“. Na kraju, poraz je zaslužen ali je utisak da je Zvezda morala dati bar jedan gol.

Revanš mečevi se igraju za 7 dana a pitanje je koliko večiti mogu unaprediti svoje timove. Međutim , 2 kluba u osmini finala nije mala stvar i treba čestitati klubovima na odličnim sezonama.