Ko je najveći neprijatelj Partizana!?

Partizan je jesenji šampion Super lige Srbije! Ima 5 bodova više od ljutog rivala i dovoljno dobar igrački kadar da završi sezonu na prvom mestu. I ako deluje da je titula blizu, iz zasede vreba jedan opsasan neprijatelj!

Partizan je sezonu krenuo silovito , od starta se videlo da su pripremni period odradili odlično. Pobeda za pobedom, visoki rezultati i samopouzdanje do neba, krasili su tim Partizana. Međutim, kako se kraj godine bližio kraju forma je padala.

I ako su sezonu završili sa najviše datih i najmanje primljenih golova u ligi, osetilo se da više nema te oštrine. To se najbolje videlo u Ligi konferencija gde su na tabeli završili kao drugi. Teže nego što se očekivalo. Razlog više nego jasan – umor.

I to je upravo najveći neprijatelj Partizana u borbi za titulu. Marković je povredio ključnu kost, Dača Pantić pokidao ligamente, Natho je imao problema sa krvnom slikom, dok se Rikardo srušio u sred treninga! Više nego jasno , igrači crno belih su preopterećeni. U pojedinim mečevima se jasno videlo da kako se bliži kraj utakmice, tempo pada a igrači gube na brzini i koncentraciji.

Za Natha se kaže da će sada biti spremniji kada je rešio problem krvne slike, ali ja i dalje verujem da je on igrač ok 70 minuta. Rikardu je dijagnostikovana preopterećenost pa je sad i zvanično umor najveći neprijatelj pri osvajanju titule. Da li će mladi Milovanović uspeti da ga malo odmori veliko je pitanje?

Za kraj treba dodati da umor ima još jedno izuzetno bitno „neželjeno dejstvo“ a to je pad koncentracije. Kada si umoran nećeš moći da istrčiš kontru, takođe nećeš biti jak u duelu i na kraju teže ćeš pogoditi prazan deo gola. A kada se lomi utakmica, kada moraš pobediti svog rivala u odlučujućoj utakmici, moraš biti maksimalno spreman i koncentrisan.

Da li će Partizan poraziti svog najvećeg neprijatelja ostaje nam da vidimo.