Ko zaslužuje poziv

Qatar 2022 nam se bliži a glavno pitanje je : ko će se naći na spisku za Svetsko prvenstvo. Dragan Stojković Piksi ima nikad zahtevniji zadatak,treba da izabere 26 fudbalera a konkurencija je nikad jača. Jedno od težih pitanja glasi: ko iz Super lige Srbije zaslužuje poziv?

Strahinja erakovic
Strahinja erakovic reprezentacija srbije

Mišljenja sam da su Strahinja Eraković i mladi Stefan Mitrović , obojica iz Crvene Zvezde, već obezbedili mestu u avionu za Katar. Dobra forma i zalog za budućnost su glavni argumenti za njihov poziv. Međutim , još 4 fudbalera su na široj listi našeg selektora.

Postavlja se pitanje štopera, nakon povrede Spajića nekoliko fudbalera traži svoje mesto. Svetozar Marković i Nemanja Milunović imaju šanse da budu u 26 fudbalera. Milunović je iskusniji, sa jačim samopouzdanjem i odličan je u vazduhu. Sa druge strane, Marković bi bio zalog za budućnost, dok svojim karakteristikama može biti pogodan za igranje na poziciji desnog štopera. Piski će vagati između potrebe za igračem koji igra centralnog štopera (Milunović) ili desnog (Marković). Svakako postoji šansa da ni jedan od ove dvojice ne dobije poziv.

Slobodan Uroševića ponovo igra u odličnoj formi. Kapiten Partizana sveke godine igra sve bolje i bolje. Dobar u defanzivi, veoma upotrebljiv u napadu i pravi kapiten. Najveći problem sa njegovim pozivanjem u Reprezentaciju Srbije je ogromna konkurencija. Kostić je prva opcija na levom krilu, Mladenović igra u odličnoj formi dok mladi Terzić iz Fiorentine dobije sve više prilike da igra u klubu.

I za kraj , Aleksandar Katai. Zvezdin El Magiko ima neosporan kvalitet , magiju u nogama i sposobnost da reši utakmicu jednom potezom. Međutim, trenutno je van forme. Možda je pre godinu dana bio blizu reprezentativnog dresa ali se od tada dosta okolnosti promenilo. Katai je laž u formi a tome je kumovala loša fizička forma. Konkurencija je ogromna a Katai ne igra svoj najbolji fudbal, tako da je teško očekivati da se nađe u avionu za Qatar.