Kompletan izveštaj prvog i drugog kola kvalifikacija za Euro

Prvi vikend kvalifikacija za Euro 2020 je završen.

U grupi A Engleska hita ka prvom mestu. U 2 utakmice su postigli 10 golova, tako da spadaju u prve favorite. Bugari su trenutno na drugoj poziciji, ali ako se uzme u obzir da su uzeli po bod u utakmicama sa kosovom i Crnom Gorom , jasno je da su daleko od daljeg plasmana. Česi će sigurno početi da uzimaju bodove i glavni su favoriti za drugo mesto.

U našoj grupi se dosta zakomplikovalo. Portugal je u nezavidnoj poziciji, tako da će morati da pobedi sve mečeve do kraja kvalifikacija. Srbija sa bodom iz Portugala može da se nada odlasku na dugo očekivani Euro. Sledeća utakmica sa Ukrajinom može dosta toga da reši , pobedom bi povećali svoje šanse.

U grupi C , Irci su iskoristili raspored da dođu do 6 bodova i prve pozicije. Holandija i Nemačka su favoriti za prve dve pozicije, ali se Irska neće predati. Očekuje se zanimljiva borba.

I druga Irska selekcija ima maksimalan učinak. Sledi im ozbiljna borba sa Švajcarskom i Danskom.

U grupi E je viđeno prvo veliko iznenađenje. Mađari su pobedili Hrvatsku i tako zakuvali grupu E. Izuzev Azerbejdžana , sve četiri reprezentacije imaju šanse da se kvalifikuju na završnu smotru.

Spanci drže prvo mesto u grupi F. Šveđani uz Rumune će se boriti za drugo mesto, ali nikako ne smemo otpisati Norvešku.

Grupa G je jedna od jačih u ovim kvalifikacijama. Poljska će imati težak zadatak i bez obzira na 6 bodova, slede ima teški mečevi. Zaista teška grupa za bilo kakvu prognozu.

Francuska i Turska bi trebalo da budu dve prvoplasirane Reprezentacije u ovoj grupi. Sumnjam da Albanija i Island mogu da izbore plasman na Evropsko prvenstvo.

Belgija je gotovo siguran putnik iz grupe I. Za drugo mesto će se voditi pravi rat. Da li Kipar ili Kazakstan mogu da se umešaju u borbu, ili će Rusija i Škotska biti glavni konkurenti za drugo mesto, veliko je pitanje.

Italija mora da se plasira na Euro, tako da ih vidim kao glavne favorite grupe J. Bosna i Grčka će opet voditi rat za drugu poziciju.

Na listi strelaca vode Sterling i Zahavi. Do kraja kvalifikacija je ostalo još dosta. Ko će se plasirati a ko ne , ostaje nam samo da gledamo i navijamo.