Milan napokon našao napadača

Milan je u proteklih par sezona doveo veliki broj napadača, ali se niko nije proslavio u crveno crnom dresu. Ređali su se Gonzalo Iguain, Nikola Kalinić, Andre Silva, Mario Baloteli, Karlos Baka, Luiz Adriano, Žeremi Menez, Matri, Matia Destro, Paolo Pacini, Robinjo, Fernando Tores, Pato, Bojan Krkić i mnogi drugi. Veliki je novac potrošen na njihova dovođenja očekivajići da će pronaći novog Ševčenka ili Inzagija.

Sada se čini da su na dobrom tragu. Đenovi si platili 30 miliona evra za Kristofa Piteka koji pokazuje veliki potencijal. Sjajni Poljak je ove sezone već postigao 26 golova na 27 utakmica, od toga za Milan 7 golova na 6 utakmica. Pitek ima samo 23 godine i gotovo je sigurno da će predvoditi Milan u narednim sezonama.

Milan je trenutno četvrti na tabeli sa 45 bodova. Puno bi značilo Bjankonerima da sledeće sezone igraju u Ligi šampiona, jer bi na taj način pojačali svoju reputaciju. Tržište igrača se značajno smanjilo, pa je igranje u najjačem klupskom takmičenju prvi preduslov za dovođenje fudbalera Top klase.