Poveži menadžere i klubove, ko ide a ko ostaje

Sezona odmiče, sve se više priča o odlasku nekih menadžera. Neke promene su već najavljene ali se ništa konkretno ne zna.

Na slici su 6 TOP trenera koji trenutno nemaju posao. Zidan, Blan, Venger, Lopategi, Murinjo i Konte. Da li će se aktivirati sledeće sezone? U koje bi klubove mogli otići? Sa druge strane nekoliko velikih klubova nije zadovoljno svojim menadžerom.

Ole Gunar Solšer polako dokazuje da je dosledan klupe Mančester junajteda ali se do početka priprema ili eventualno potpisivanja dugoročnog ugovora, neće znati njegova sudbina. Mančester ga je doveo kao privremeno rešenje, u nadi da će ubediti Poketina da napusti Sparse i pređe u Junajted, ali je veliko pitanje da li je ta kombinacija izvodljiva.

Niko Kovač je pod znakom pitanja. Nakon dosta problema Bajern je uhvatio ritam. Ostanak na klupi Bavaraca će u mnogome zavisiti od učinka u Ligi šampiona. Bajern je poznat po strpljenju , pa je moguće da će Niko i sledeće sezone voditi klub. Ali, nikad se ne zna…

PSG je ponovo ispao iz Lige šampiona u osmini finala. Bez obzira na uložen novac rezultati izostaju. Tomas Tuhel bi mogao da bude žrtva i da na kraju sezone dobije otkaz. Obzirom na broj slobodnih trenera nije isključeno da se to i dogodi na kraju sezone.

Maurisio Sari takođe ima problema na klupi Čelsija. Verovatno će zadržati posao i u narednoj sezoni, ali se kod Romana Abramovića nikad ne zna. Bogati Rus je poznat po čestim promenama trenera pa je samo iz tog razloga Sari na ovoj listi. Plasman u TOP 4 ili osvajanje Liga Evrope može da bude karta za ostanak.

Santijago Solari je siguran kandidat za otkaz. Real Madrid proživljava teške momente i sigurno je da će Argentinac dobiti otkaz na kraju sezone. Veliko je pitanje da li će dočekati kraj sezone na klupi Kraljeva.

Za kraj da spomenemo Maksimilijana Alegrija. Max je na klupi Juventusa od 2014.godine. Jasno je da je glavni cilj Stare dame Liga šampiona, koju ne uspevaju da osvoje. U proteklih 5 godina kupili su sve što je bilo dostupno na tržištu, doveli su Ronalda , pa opravdanja više nema. Ukoliko Juve ne osvoji LŠ Alegri će biti pod ogromnim pritiskom.

Šta nas čeka u narednom periodu možemo samo da nagađamo. Promena će sigurno biti, ko će u kom pravcu krenuti ostaje enigma.