Zašto MANČESTER SITI sada može u ofanzivu na LEA MESIJA

O odluci Suda za sportsku arbitražu u Lozani da poništi Mančester Sitiju kaznu neigranja u Ligi šampiona na 2 godine, mnogi ljudi iz sveta fudbala su diskutovali. Finansijski fer plej je ugrožen, a fudbal je u opasnosti. Na primer, Mančester Siti bi mogao potrošiti bogatstvo na Lea Mesija. Prema portalu Kadena SER, Mesi želi da napusti Barsu 2021. godine. Argentinac je frustriran radom uprave španiskom kluba i želi da ode. Do sada ga Siti nije mogao potpisati zbog plate (68 miliona dolara godišnje), ali Siti sada ima šanse za napadača, jer mu može čak dati istu platu kao i dodatne bonuse.

Naravno, predsednik La lige Havijer Tebas je već zabrinut.
,,Tokom godina, finansijski fer plej igrao je važnu ulogu u zaštiti klubova i pomaganju im da postanu finansijski održivi. Sud za sportsku arbitražu ne radi na njemu‘‘.

Tebas nije jedini, Žoze Murinjo takođe nije zadovoljan situacijom.
,,Ako Mančester Siti nije kriv, a kažnjen je sa nekoliko miliona onda je to sramota. Ako nisi kriv, ne treba da budeš kažnjen. Ako si kriv onda bi trebalo da budeš izbačen. Sramotna odluka, katastrofa. Ne kažem da je Siti kriv, samo kažem da ako si kriv, ne plaćaš kaznu‘‘.

Prema Don Balonu, Siti zaista misli da može potpisati Mesija. Pre svega, Mesi želi da ode. Drugo, Siti će definitivno igrati u Ligi šampiona. Treće, Mesi nikada nije krio svoje divljenje Pepu, ni Gvardiola prema njemu, koji se i oglasio povodom novonastale situacije.
,,Očigledno, ne moram da vam kažem ko je Leo Mesi i šta ja mislim o njemu. Ali neću govoriti o transferu pre kraja sezone. Što se tiče gospodina Tebasa, on mora biti tako ljubomoran na Premijer ligu i engleski fudbal. Ipak, smatram da je neverovatan pravni ekspert, iz onoga što ja vidim‘‘.

Na sreću, postoje dobre vesti za ostale engleske timove.
,,Srećan sam što Siti može sledeće godine da igra Ligu šampiona. Gledajući ka ligi, Siti bi imao 10, 12 utakmica manje, i odmorne igrače za svako kolo. Iskreno, ne vidim nikakve šanse za bilo koji tim u Premijer ligi u takvoj situaciji‘‘.