26 putnika na EURO 2024

I da, evo ga konačan spisak fudbalera koji će putovati na EURO 2024. Ovi momci će braniti grb Srbije i nastupati za fudbalsku reprezentaciju Srbije.

Dragan Stojković Piksi je napravio nekoliko iznenađenja ali suštinski možemo zaključiti da je ovo najbolje što Srbija trenutno ima. Bitno je napomenuti da se na spisku nalaze i igrači iz Super liga Srbije.

Pored igrača za koje je bilo unapred poznato da neće putovati na Evropsko prvenstvo u fudbalu otpali su još Nemanja Radonjić i Strahinja Eraković. Radonjić je upao u sukob sa Piksijem i odlučio da neće više dolaziti na okupljanja naše reprezentacije dok je ovaj selektor. Ne pozivanje Erakovića je možda i najveće iznenađenje jer se očekivalo da on bude prva zamena na poziciji desnog štopera. Piksi se ipak odlučio za Stojića koji igra za Tsc.

Najpozitivnije stvari je pozivanje Veljka Birmančevića koji je imao fantastičnu sezonu u klubu. Ovaj momak već duže vreme igra dosta dobro i najviše pitanja novinara i javnosti je bilo upravo upućeno ka Piksiju :zašto on ne dobija poziv za reprezentaciju. Takođe bi dodao da je Piksi odlučio da pozove četiri napadača i da se Ratkov nametnuo kao četvrto rešenje. I ako ne dobije priliku da zaigra na Euru ovo će biti ogromno iskustvo za njega obzirom da je budućnost reprezentacije.

Strahinja erakovic
Strahinja erakovic reprezentacija srbije

Uroš Pajić je takođe dobio prednost u odnosu na Erakovića a kao jedan od glavnih razloga za ovo jeste nekoliko golova glavom koje je postigao u Super liga Srbije. Detalji će odlučivati ne uru pa postoji mogućnost da Piksi želi dominantnost prilikom prekida.

Detaljan komentar možete pogledati u videu.