Austrija i Švedska pripremaju Orlove za EURO

Fudbalsku reprezentaciju Srbije očekuju dve najbitnije prijateljske utakmice u njenoj istoriji. Pred put u Nemačku naš nacionalni tim će odigrati prijateljske utakmice protiv Austrije i Švedske. Razlog zašto su ove utakmice tako bitne jeste što se igraju pred sam početak evropskog prvenstva i što će Piksi na ove dve utakmice morati da odigra gotovo identično kao da je na samom prvenstvu.

Dragan stojkovic piksi

Na konferenciji za medije Piksi je rekao da nema više izgovora i alibija te da će morati na ove dve utakmice da odigra na rezultat i da faktički igra ono što će igrati na EURO 2024. Više nema prostora za eksperimentisanje obzirom da je prošlo preko tri godine od dolaska Piksija na klupu našeg nacionalnog tima.

Bez obzira na želju da ove utakmice odigra maksimalno Piksi će imati nekoliko problema. Velika većina igrača je na vreme stigla na pripreme međutim nekoliko igrača je zbog obaveze u svojim klubovima moralo da stigne kasnije. Milenković i Luka Jović sigurno neće biti u protokolu za utakmicu za austrijom obzirom da su 2. jula igrali utakmice za svoj klub.

Iskreno se nadam da će Piksi uspeti da pronađe balans između želje za pobedom i igranje na najvišem mogućem nivou i ritma obzirom da ne želimo da nam se neko povredi pred sam početak prvenstva.

Praćenje ovih utakmica vas očekuje na mom YouTube kanalu.