Da li Savo Milošević treba da napusti Partizan

Kada je Savo stigao u Partizan niko nije znao šta da očekuje. U predhodnim godinama Milošević je lutao od funkcije sekretara ,preko raznih predsenika, pomoćnika i sam bog zna kakvih sve mesta. Bilo je jasno da mu je život vezan za fudbal ali niko nije pretpostavio da će stići na klupi crno-belih.

Krenuo je silovito, odmah se videlo da kreću promene na bolje. Šta je Savo konkretno doneo Partizanu!?

Prvo, sredio je odbranu. Miletić se cementirao na „desnom“ a Urošević pravo niotkuda na „levom“. Prežaljeni i iskusni Ostojić je potpuno rehabilitovan , do te mere da se može reći da je počeo da igra svoj najbolji fudbal. I za kraj odbrane , mladi Pavlović od „tamo nekog klinca“ do „ma on mora u reprezentaciju“. Savo nije verovao brojkama, skuplji Brežančić i iskusni Vilićević su ostali na klupi i prednost dobili „nepoznati“ momci. Svaka čast za poteze.

Sredina BOOOM, Šćekić , Natho i Zdjelar su pokidali koliko su dobro igrali. A onda od očaja do sajaja. Suma koji je odavno prežaljen i okarakterisan kao promašaj je počeo da melje, gol-asistencija, gol-asistencija! Asano , promašaj Arsenala postao je pun pogodak Partizana. Mladi Stevanović postaje Wonderkid. I onda Sadiq, govorili smo : drvoooo, smotani , ko ovog dovede…. A on kao pravi Srbin , nošen inatom rasturio je skoro sve odbrane na koje je naleteo!

Igre u Evropi , kupu o ligi Toooop! A rezultata nigde!!! Pa kako to??? Neko kaže Terza nemestio! Pantić kaže : jednostavno nismo bili dovoljno dobri! Rekao bi da je istina negde na pola puta, malo Partizan , malo sudije i eto…i da ne zaboravim, po najviše Savo!

Protiv AZ-a u Beogradu od dobijene utakmice sa igračem više gubi bodove. Protiv velikog Mančestera odlična igra , promašeno „boga i oca“ i na kraju poraz. I kada se činilo da Crno-beli ipak idu dalje , imaju 0-2 u Hagu , igrača više, samo jednog protivničkog odbrambenog igrača na terenu , muuuuk. 2-2 Da li je rešenje bilo povući se i dozvoliti protivniku da napada ili je trebalo izaći korak više i čekati kontru??? Sad je lako pametovati.

I za kraj analize, ako je Savo bio direktan i grub prema igračima onako kako je to radio pred novinarima, pitanje je koliko su imali samopouzdanja za velike rezultate!? Ako bi uradili retrospektivu konferencija za medije pomislili bi da je Savo vodio Mačvu ili možda Inđiju. Pretnja otkazom , kritika igračima , teške reči : ovo ne može više ovako! Crno Da crnje ne može biti. Dodajmo da je prekinuo 2 prijateljske utakmice i na još par bio veoma nervoza. Kako sve ovo utiče na igrače???

Savo polako dolazi do momenta kada će morati da se sve sabere i oduzme. Šta je dobro urađeno , rezultati , koliko je zarađeno , koliko je doneo reputaciji kluba…. Nekada sam mislio da je Savo odlično rešenje ali sada više nisam siguran! Partizan mora u Ligu Evrope i ako uspe da se plasira, Milošević treba da ostane ,a ukoliko , NE DAJ BOŽE, Partizan ostane bez Lige Evrope Savo bi trebao napustiti klub.