Još samo 1 pokušaj

Nagovestio je Draganu Stojković Piksi da bi prijateljske utakmice protiv Austrije i Švedske trebalo je da budu kao da smo na Euru. Međutim protiv Austrije delovalo je kao da smo na subotnjem terminu.

Kada su izašle postave u kojima se moglo videti da igramo sa četiri igrača u zadnjoj liniji mislio sam da je to samo taktički prikaz i da će na terenu sve izgledati drugačije. Ali Piksi se odlučio da 12 dana pred početak prve utakmice na Evropskom prvenstvu pokuša nešto novo. Četiri igrača u zadnjoj liniji ,bez jednog pravog beka, naslućivao je loš rezultat.

U prvih 15 minuta potop, dva primljena gola. Menja se taktika tj, vraćamo se na igru sa tri igrača u zadnjoj liniji što i jeste najrealnije rešenje. Zašto je Piksi ovo pokušao sam bog zna ali je činjenica da ne možemo nikog da pobedimo će jako dugo vremena. Na greške koje smo pravili možete se osvrnuti u videu na kraju posta.

Da sumiram, opet mi pričamo kako je bilo bolje kako su neke stvari bile dobre, ponovo tražimo libi u raznim okolnostima a činjenica je da uvek igramo sa reprezentacijama koje se nalaze u istoj situaciji kao i mi. I ako treba da pričamo o euru na osnovu ove utakmice bojim se da nemamo razloga da se nadamo dobrom rezultatu.

Ostaje nam utakmica protiv Švedske koja će biti poslednji ispit za našu reprezentaciju. Ova utakmica će nam reći da li mi možemo 90 minuta da odigramo u visokom ritmu bez greške sa dosta trčanja. Da li možemo da se izdignemo iz svih problema koje imamo i da napokon pobedimo nekog. Naši momci će u ovoj utakmici igrati finale gde treba da osvoje poverenje nacije a da li će to uspeti….