Veltins arena

Naša reprezentacija će takmičenje na EURO 2024 započeti u Gelzenkirhenu, na stadionu gde igra fudbalski klub Šalke. Stadion Veltins-Arena, predstavlja epicentar strasti i uzbuđenja za sve ljubitelje fudbala. Smešten u srcu Gelsenkirchena, ovaj stadion je domaćin nezaboravnim fudbalskim trenucima. Takođe je poznat po sjajnim navijačima koji prave fantastičnu atmosferu.

Izvor Flickr


Veltins-Arena, s kapacitetom od preko 60.000 mesta, pruža neverovatno iskustvo gledanja utakmica. Sa savremenom infrastrukturom i vrhunskom opremom, stadion je dizajniran kako bi pružio optimalnu udobnost i sigurnost svim posetiocima. Stadion spada u kategoriju 6, najvišu klasu fudbalskih stadiona što ga svrstava u grupu od 29 najmodernijih svetskih stadiona.


Veltins arena nudi širok spektar faciliteta, uključujući modernu VIP ložu, restorane, šopove i mnogo više. Gledaoci mogu uživati u vrhunskoj hrani i piću dok prate utakmice ili učestvuju u raznim događajima na stadionu. Ovo zdanje ima pokretni krov, vrhunski semafor poslednje generacije kao i pokretni teren koji omogućava da se različiti događaji (koncerti, utakmice…) održe u razmaku od samo par sati.

Izvor: Wikimedia


Sagrađen 2001. godine, Veltins-Arena je domaćin brojnim međunarodnim i nacionalnim događanjima, uključujući Svetsko prvenstvo u fudbalu 2006. godine. Stadion nosi duh bogate fudbalske tradicije kluba Šalke 04. A možda najzanimljiviji deo ovog odličnog stadiona čini pivovod dugačak čak 5 kilometar. Ovaj pivovod omogućava da sveže pivo stiže direktno iz Veltinsove pivare na stadion.